Διαλογισμός – Τα οφέλη

[et_pb_section fullwidth=”on”][et_pb_fullwidth_slider admin_label=”Fullwidth Slider” show_arrows=”on” show_pagination=”on” auto=”off” parallax=”off”][et_pb_slide heading=”Διαλογισμός – Τα οφέλη” background_image=”https://www.athensmeditation.org/files/2015/12/MC3_2705.jpg” background_color=”#ffffff” alignment=”center” background_layout=”dark”]

Διαλογισμός – Τα οφέλη

[/et_pb_slide][/et_pb_fullwidth_slider][/et_pb_section][et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”1_4″][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://www.athensmeditation.org/files/2015/12/9488016882_b6a048dff5.jpg” alt=”Διαλογισμός – Τα οφέλη” url_new_window=”off” animation=”off” /][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://www.athensmeditation.org/files/2015/12/Guru-painting.jpg” alt=”Διαλογισμόu dialogismos” url_new_window=”off” animation=”off” /][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://www.athensmeditation.org/files/2015/12/boy.jpg” url_new_window=”off” animation=”off” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”3_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Διαλογισμός – Τα οφέλη

γαλήνη και  σιωπή του διαλογισμού μπορεί πιο εύκολα να  αισθανθεί και να γίνει εμπειρία η σοφία της ψυχής. Σε όλα στη  ζωή – λήψη αποφάσεων,  επίλυση προβλημάτων, στην αναζήτηση και στην εκπλήρωση των σκοπών – ο εσωτερικός πιλότος υπάρχει για να μας δείξει το δρόμο και να μάθουμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτόν μέσω της εμβάθυνσης της  πρακτικής του διαλογισμού.
Οι μεγάλοι σοφοί μας λένε επίσης  ότι κάθε ψυχή είναι μοναδική και έχει κάτι πολύ ιδιαίτερο να  επιτύχει εδώ στη γη. Ακούγοντας τον “εσωτερικό πιλότο»  μας θα αρχίσουμε να αισθανόμαστε και να καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο βαθύτερος  σκοπός της ζωής  μας και στη συνέχεια και η εξωτερική μας ζωή θα έρχεται ολοένα και περισσότερο σε αρμονία με αυτή τη γνώση. Η ανακάλυψη και η εκπλήρωση της « ειδικής  υπόσχεσης» της  ψυχής  μας φέρνει μεγάλη ευτυχία.

Δύναμη του μυαλού

Οι πολλές τεχνικές που εφαρμόζονται στην εκμάθηση του διαλογισμού μοιράζονται ένα κοινό θέμα – συγκέντρωση στη δύναμη του μυαλού. Τα προϊόντα και τα οφέλη αυτής της προσπάθειας είναι πολυάριθμα: ικανότητα να επικεντρωθούμε και να συγκεντρωθούμε γρήγορα, βελτιωμένη μνήμη, γαλήνιο μυαλό το οποίο μας επιτρέπει να αποκτήσουμε πρόσβαση στα βαθύτερα, πιο ευφυή και δημιουργικά  μέρη της ύπαρξης.

Δύναμη της Καρδιάς

Ο Sri Chinmoy δίνει μεγάλη έμφαση στην πνευματική καρδιά, επειδή κατέχει πολλές  από τις πιο ισχυρές πνευματικές ιδιότητες: εμβάθυνση της ικανότητας για αγάπη , συμπόνια για τους άλλους , ενότητα με όλα στη ζωή , εσωτερική σοφία , ευτυχία χωρίς  επιθυμίες. Καθώς το άρωμα του εσωτερικού λουλουδιού μας εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη ζωή, θησαυροί περιμένουν να  ανακαλυφτούν! Η καρδιά είναι μια  συνείδηση χωρίς εγώ και απεριόριστη. Το να ζεις  “στην καρδιά” είναι ένα από τα μυστικά της πραγματικής ευτυχίας. Επίσης, μια από τις αρχές  της bhakti γιόγκα επικεντρώνεται στην πνευματική καρδιά. Εδώ, η δύναμη της αγάπης κατευθύνεται προς το Θεό με λατρεία και αναγνωρίζεται η θεϊκότητα σε όλα τα πράγματα.

Μια ειρηνική ζωή

Ο διαλογισμός θα σας κάνει ένα πολύ ειρηνικό άτομο. Αυτή η ειρήνη έρχεται  από αυξανομένη αυτο-αποδοχή και αυτοπεποίθηση και μέσα από μια εσωτερική ισορροπία που προέρχεται από το βαθύτερο μέρος της ύπαρξης μας. Αυτή η ειρήνη δεν είναι κάτι παθητικό και εύθραυστο – είναι πολύ ισχυρή και δυναμική. Αυτή η εσωτερική  ειρήνη  θα σας ανεβάζει πέρα από τις επιτυχίες και αποτυχίες, πέρα από τα θετικά και τα αρνητικά της ζωής. Άνθρωποι που έχουν αναπτύξει εσωτερική ειρήνη είναι πολύ ισχυροί.

Ξύπνημα

Διαλογισμός είναι το ξύπνημα της  αληθινής  φύσης μας, μια πνευματική διαδρομή προς φώτιση, αυτοπραγμάτωση, προς ένωση με το Θεό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει κανείς να αισθάνεται πάντα ευγνωμοσύνη για το κίνητρο να διαλογιστεί. Συνειδητά έχουμε ξεκινήσει το μεγάλο ταξίδι προς  αφύπνιση που βρίσκεται στην καρδιά κάθε ανθρώπινης ζωής .

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Διαλογισμός – Τα οφέλη

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]