Μουσική

 

Μουσική για Διαλογισμό

“Στον πνευματικό κόσμο, δίπλα στο διαλογισμό είναι η μουσική, η ανάσα της μουσικής.

Ο διαλογισμός είναι η σιωπή, η ενεργοποίηση και η εκπλήρωση. Η σιωπή είναι η εύγλωττη έκφραση του ανείπωτου”.

– Sri Chinmoy

Ας απλά και αυθόρμητα

Αφήσουμε το πουλί  μουσική- να πετάξει

Στον  ουρανό της καρδιάς μας.

Μουσική για Διαλογισμό

από τον Patanga Cordeiro

Μετάφραση-Ειρήνη Σκουλί

Όπως καθόμουν να γράψω αυτό το άρθρο για τη μουσική διαλογισμού μου ήρθε στο μυαλό ο πρωινός μου διαλογισμός. Καθόμουν στο ιερό μου, προσπαθώντας να επικεντρωθώ και να διαλογιστώ. Κατά κάποιο τρόπο, ήταν πιο δύσκολο από ό, τι τις άλλες ημέρες.

Παρόλα αυτά, παρατήρησα κάτι … ίσως στο περιβάλλον; Αλλά δεν ήταν, ήταν μέσα μου. Ήμουν ευτυχής. Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Με τα χρόνια, αυτά τα πρωινά λεπτά έγιναν οι πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου. Μόνο να μπορούσα να μοιραστώ με τους άλλους πώς μπορούν να βρουν τέτοια ευτυχία, ακόμα και λίγη.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο σήμερα πήρα έμπνευση να γράψω για σας.

Πώς να διαλογίζεστε με μουσική

Μια άσκηση με μουσική για διαλογισμό

Πώς διαλογιζόμαστε με μουσική; Είναι πιο εύκολο από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε! Μπορώ να προτείνω την άσκηση του SriChinmoy για διαλογισμό με μουσική.

Πως να:

  • Ξεκινήστε παίζοντας λίγη μουσική κατάλληλη για διαλογισμό (βλέπε επόμενη ενότητα)
  • Στη συνέχεια, με έναν σιωπηλό και κενό μυαλό, βιώστε την αίσθηση του αποφθέγματος ακριβώς δίπλα από το κείμενο … “ας μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τη μουσική …”
  • Κρατήστε το μυαλό σας όσο το δυνατόν άδειο. Μπορεί να παρατηρήσετε ότι θα έχετε μόνο μερικές στιγμές σιωπής εδώ και εκεί. Αν οι σκέψεις έρχονται, προσπαθήστε να τις ρίξετε στην άκρη, ή αφήστε τη μουσική να τις πάρει μακριά. Με τον καιρό, θα μάθετε να διαλογίζεστε.

Θα πρέπει να το βρήκατε πάρα πολύ δύσκολο (είναι φυσικό να αισθάνεστε έτσι), δείτε παρακάτω την ενότητα μας για τις τεχνικές διαλογισμού με μουσική.

Δωρεάν μουσική διαλογισμού – σε απευθείας σύνδεση και δωρεάν λήψεις

Εδώ θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και να σας προτείνω δωρεάν μουσική για διαλογισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτός είναι ο κύριος “θησαυρός” αυτής της σελίδας για τους αναγνώστες μας – δεν είναι δικά μου λόγια, αλλά η εμπειρία η ίδια του διαλογισμού με μουσική. Μπορείτε να ακούσετε τη μουσική online, και μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ταmp3 / m4a αρχεία δωρεάν, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε αυτή τη μουσική κατά τη διάρκεια των καθημερινών δραστηριοτήτων σας.

Ο SriChinmoy προσέφερε πάνω από 800 συναυλίες μεμουσική διαλογισμού, πάντα δωρεάν. Αυτές οι ηχογραφήσεις είναι ως επί το πλείστον από τις ζωντανές μουσικές παραστάσεις του και, όπως κάθε μία από τις προσφορές του SriChinmoy για τον κόσμο γενικότερα, είναι επίσης δωρεάν για λήψη και προσωπική χρήση.

The Life-River – Flute music for meditation, 29 tracks

 

Esraj – eastern cello with sympathetic strings, 12 tracks

Pipe organ – 2 tracks, 48min

Ας μην προσπαθούμε να καταλάβουμε τη μουσική με το μυαλό μας.

Ας μην προσπαθούμε ακόμη και να την αισθανθούμε με την καρδιά μας.

Ας απλά και αυθόρμητα

Αφήσουμε το πουλί  μουσική- να πετάξει στον  ουρανό της καρδιάς μας.