Τα 7 μυστικά του διαλογισμού

συγκέντρωση και επιτυχία

υπέρβαση

μείνε στην ροή

“let it be”

βάθυνε την αγάπη και την χαρά

  ανάλαβε ευθύνες

  να είσαι στο τώρα

 

 

Ποιο είναι το νόημα του ΩΜ?

Υπήρξε το ΩΜ. Τίποτε άλλο. Το ΩΜ υπάρχει. Τίποτε άλλο. Το ΩΜ θα συνεχίσει να υπάρχει. Τίποτε άλλο. Τώρα, τι είναι το ΩΜ? Είναι η Μητέρα όλων των Ινδικών μάντρας. Τι είναι το μάντρα? Είναι η δύναμη υπό την κάλυψη ενός ήχου. Ο ήχος του ΩΜ είναι ιδιαίτερος. Γενικά, όταν δύο πράγματα χτυπούνε μαζί ακούμε έναν ήχο. Όμως, αυτός ο ήχος δε χρειάζεται κτύπο. Είναι Anahata (χωρίς κτύπο). Είναι ο άηχος ήχος. Ένας γιόγκι ή μια πνευματική φιγούρα μπορεί να το ακούσει στις ενδότερες εσοχές της καρδιάς του. Όταν το ακούς, μπορείς να είσαι βέβαιος πως είσαι πολύ πιο προχωρημένος στην πνευματική ζωή. Η συνειδητοποίηση του Θεού δε θα παραμένει πια μόνο ένα κλάμα στην ερημιά. Η ημέρα της Αυτό-Συνειδητοποίησης πλησιάζει γοργά.
Το ΩΜ είναι μια Σανσκριτική λέξη, μια συλλαβή. Μια Σανσκριτική λέξη ή μια συλλαβή έχει μια ιδιαίτερη σημαντικότητα και δημιουργική δύναμη.

Όταν επαναλαμβάνετε το ΩΜ, παρακαλώ προσπαθήστε να παρατηρήσετε τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν επαναλάβετε το όνομα μιας γάτας, ενός σκύλου ή μιας μαϊμούς ή ακόμα και ενός συνηθισμένου ανθρώπου, δε λαμβάνετε έμπνευση. Όμως, όταν προφέρετε το ΩΜ, το οποίο είναι το σύμβολο του Δημιουργού, η πνοή ζωής του Δημιουργού, λαμβάνετε αμέσως ένα εσωτερικό συναίσθημα, ένα συναίσθημα που εμπνέει τις εσωτερικές και εξωτερικές σας κινήσεις για να μεγεθύνετε το όραμα σας και να πραγματώσετε τη ζωή σας εδώ στη γη. Αυτό είναι το μυστικό του ΩΜ. Εάν θέλετε να κρατήσετε ένα μυστικό για όλη σας τη ζωή, τότε εδώ είναι το μυστικό. Ολόψυχα ψάλλετε το ΩΜ και τα πάντα είναι δικά σας.

 Το ΩΜ είναι η Μητέρα όλων των ήχων.

Όταν ψάλλουμε το ΩΜ, αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι κατεβάζουμε Ειρήνη και Φως από πάνω και δημιουργούμε μια συμπαντική αρμονία μέσα μας και γύρω μας.

Sri Chinmoy

Φόρμα επικοινωνίας

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας, και εμείς σύντομα θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας