Διαλογισμός με Μουσική

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Διαλογισμός με Μουσική

 

 

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://www.athensmeditation.org/files/2008/08/srichinmoy.jpg” url_new_window=”off” animation=”left” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

 

Ακριβώς όπως η μουσική έχει ισχυρή επίδραση πάνω στα συναισθήματα και την εξωτερική μας ενέργεια, έτσι έχει επίσης την ικανότητα να εμπνέει το βαθύ διαλογισμό. Ακούγοντας μουσική η οποία έχει δημιουργηθεί σε ένα υψηλό επίπεδο συνειδητότητας, μας δίνει την ευκαιρία να προσβλέψουμε κι εμείς σε αυτό το επίπεδο. Είμαστε ικανοί να αντηχήσουμε, με το δικό μας μοναδικό τρόπο, μέσα στα ύψη της εσωτερικής θεότητας.Ο Sri Chinmoyγράφει:           Η μουσική των ανθρώπων θρέφει τη ζωτικότητα της ανθρωπότητας.Η θεϊκή μουσική υπηρετεί την καρδιά της ανθρωπότητας. Όλη η δημιουργικότητα πηγάζει απο τον τύπο της ενέργειας που βιώνει μέσα του ο καλλιτέχνης. Εάν είμαστε χαρούμενοι, τότε oτιδήποτε δημιουργούμε , προσφέρουμε στον κόσμο, θα φέρει αυτή τη χαρά. Όταν μπορούμε να υψώσουμε τη συνειδητότητά μας και να δημιουργήσουμε τέχνη ή μουσική απο μια ανώτερη, μεγαλειώδη και επίδοξη επίγνωση της δικής μας εσωτερικής θειότητας, τότε αυτή η συμβολή στην ανθρωπότητα έχει την ικανότητα να εμπνεύσει, αλλά και να αποκαλύψει.

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, μπορεί να βοηθήσει πολύ το άκουσμα μουσικής που προέρχεται απο κάποιον πραγματικό πνευματικό δάσκαλο. Αισθανθείτε αυτό που μεταφέρουν μέσω της μουσικής. Αυτό βοηθάει να σχηματίσουμε μια απευθείας ένωση με την ίδια σφαίρα της θεϊκής εσωτερικής γαλήνης που είναι παρούσα μέσα σε όλους μας. Επιτρέψτε στο νου να βιώσει τη μουσική, χωρίς να τη σκέφτεται ή να την κρίνει. Επιτρέψτε στο σώμα και τη ζωτικότητα να είναι χαλαρωμένα και να ρέουν με την αρμονική έκφραση της μουσικής. Το πιο σημαντικό είναι να επιτρέψετε στην πνευματική καρδιά να ανοίξει και να χορέψει μέσα στην πραγματικότητα της ευδαιμονίας που προσφέρει η δημιουργικότα που πηγάζει απο την ψυχή.

Το τραγούδισμα πνευματικών τραγουδιών, που έχουν γραφτεί απο δάσκαλο διαλογισμού, ανυψώνει επίσης την επίγνωση. Την ώρα που μαθαίνουμε και τραγουδάμε ή ακούμε  ένα τραγούδι απο ψυχής, αν επικεντρωθούμε και γίνουμε ένα με αυτό που εκφράζει, τότε πραγματώνεται μια βαθύτερη κατανόηση της θεϊκής του πηγής. Όταν ο δημιουργός προσθέσει τη δική του έμπνευση, τότε μπορεί να πολλαπλασιάσει την πνευματική εκδήλωση του αρχικού τραγουδιού με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Το κέντρο του Sri Chinmoyαποτελεί πηγή δωρεάν μουσικής γραμμένη απο τον Sri Chinmoy, την οποία έχειεκτελέσει ο ίδιος αλλά και μαθητέςτουhttp://www.radiosrichinmoy.org/.Επίσης, δημοσιεύονται χιλιάδες απο τα αποτελέσματα της αφοσίωσήςτουhttp://www.srichinmoysongs.com/. Η μουσικήτου Sri Chinmoy, μπορεί επίσης να αποκτηθεί μέσω i-tunes.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]