Τα Οφέλη του Ομαδικού Διαλογισμού

 

 

Τα Οφέλη του Ομαδικού Διαλογισμού

 

Εκτός από την ρουτίνα του καθημερινού διαλογισμού που κάνετε μόνοι σας, είναι  πιθανό να ανακαλύψετε πως η τακτική συμμετοχή σε ομαδικό διαλογισμό θα σας βοηθήσει σημαντικά στην επίτευξη των πνευματικών σας στόχων.

Ο διαλογισμός με μια ομάδα ανθρώπων, που έχει παρόμοιες επιδιώξεις και πεποιθήσεις με εσάς, μπορεί να σας προσφέρει μια πολύ δυνατή εμπειρία. Υπάρχει μια ένταση που πηγάζει από την ομάδα, η οποία δεν είναι πάντα εφικτή στον ατομικό διαλογισμό. Είναι μια παρόμοια εμπειρία με το ομαδικό τραγούδι σε αντίθεσημε το ατομικό τραγούδι. Δεν μπορεί παρά να νιώσετε ένα αυξανόμενο  αίσθημα χαράς και ενότητας στη συλλογική ατμόσφαιρα.

Ένας άλλος λόγος που ο ομαδικός διαλογισμός μπορεί να ενισχύσει την πνευματική σας άσκηση είναι ότι αυτή η μεγάλης κλίμακας δραστηριότητα γίνεται συνήθως σε μια ατμόσφαιρα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό, είναι πλήρης, με κεριά, λουλούδια, θυμίαμα, και εικόνες για να ανυψώσει το πνεύμα και να εστιάσει το μυαλό.

Ένα αναπόφευκτο αποτέλεσμα του ομαδικού διαλογισμού είναι η εμπειρία της «συντροφικότητας» ή «κοινότητας» -ένα βασικό δόγμα σχεδόν σε όλες τις πνευματικές φιλοσοφίες σε όλο τον κόσμο. Περνώντας χρόνο με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και στόχους με εσάς, είστε σε θέση να μαθαίνετε από άλλους, να μοιράζεστε τις δικές σας γνώσεις και εμπειρίες, και να εφαρμόζετε την πνευματική σας έμπνευση σε διάφορες πτυχές της ζωής σας: την κοινωνική, ψυχαγωγική, και πολλά άλλα.

Ιδανικά, ο ομαδικός διαλογισμός θα πρέπει να γίνει κανονική ρουτίνα, εκτός του μεμονωμένου διαλογισμού και όχι να χρησιμεύσει ως υποκατάστατο για αυτό. Αυτή η διπλή εξάσκηση  μπορεί να προσφέρει γρήγορα σε έναν πνευματικό αναζητητή πολύ απτή πρόοδο προς τους πνευματικούς του στόχους.