Μαθαίνοντας Διαλογισμό για Μείωση του Στρες

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”center”]

Επιμέλεια κειμένου : Άννα Κυριακιδού

Μαθαίνοντας Διαλογισμό για Μείωση του Στρες

[/et_pb_text][et_pb_image admin_label=”Image” src=”https://www.athensmeditation.org/files/2016/02/peace.jpg” url_new_window=”off” animation=”left” /][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left”]

Το στρες εμποδίζει την φυσική μας ικανότητα να ζήσουμε την καθημερινή μας ζωή με ένα υγιές, καθαρό και ειρηνικό τρόπο. Το στρες μπορεί να συσσωρευτεί στο μυαλό, το σώμα, και τα συναισθήματα μας. Υπάρχουν πολλές νοητικές τεχνικές για την ανακούφιση του στρες σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά έχει διαπιστωθεί πως οι περισσότερες δεν παρέχουν διαρκή αποτελέσματα. Αναπόφευκτα, έρχεται  μια άλλη ιδιαίτερη πρόκληση που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την επανάληψη μιας διανοητικής άσκησης ή πρακτικής.

Όταν μαθαίνουμε να εστιάζουμε και να ησυχάζουμε το νου μέσω του διαλογισμού, αποκαλύπτουμε μια άνοιξη αλήθειας, μια βαθύτερη εσωτερική ειρήνη που βρίσκεται μέσα στο βασίλειο της πνευματικής καρδιάς. Η αυτοανακάλυψη της ειρήνης βαθιά μέσα μας είναι μια ισχυρή αποκάλυψη που αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου σε σταθερη, σίγουρη και απέραντη πηγή ηρεμίας και αρμονίας.

Ο Sri Chinmoy γράφει:

“Το άπειρο είναι η εσωτερική ειρήνη μας, όπως και ο απέραντος ουρανός, περικλείει τα πάντα.”

Όταν είμαστε σε θέση να ησυχάζουμε τις σκέψεις του μυαλού με διαλογισμό στην πνευματική καρδιά, μπορούμε να βιώσουμε καθημερινά Θεϊκή ειρήνη. Νωρίς το πρωί είναι μια από τις ευκολότερες ώρες της ημέρας να επικεντρωθούμε και να καθαρίσουμε το μυαλό με την καρδιά μας. Ξεκινώντας με απλές τεχνικές αναπνοής, οραματισμό, ή την επανάληψη μιας εμπνευσμένης σκέψης, μπορούμε να επικαλεσθούμε τις αρετές της ειρήνης, της γαλήνης, της ηρεμίας από την πνευματική ουσία της ύπαρξής μας. Αυτή η απλή πηγή είναι πραγματικά ανεξάντλητη και μπορούμε να αντλούμε απο αυτήν ξανά και ξανά, καθώς γίνεται όλο και πιο ισχυρή, σταθερή και αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας μας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν έρχεστε αντιμέτωποι με μια εμπειρία που προκαλεί συχνά άγχος, μπορείτε να προσφύγετε ξανά στη δεξαμενή της ειρήνης που δημιουργήσατε στην καρδιά και να φέρετε αυτή την ενέργεια στο προσκήνιο.

Αντλώντας γαλήνη από μια εσωτερική πνευματική πηγή είναι τελικά η πιο επιτυχημένη πρακτική για την εξάλειψη του στρες μέσα μας, , καθώς και μέσα από την προκύπτουσα διαύγεια, επίγνωση και τη διαίσθηση που γίνεται πλοηγός σε ένα αρμονικό μονοπάτι ακόμα και στον εξωτερικό κόσμο. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στα εν εξελίξει τα μαθήματα μας για να ανακαλύψετε και να ζήσετε τη δική σας μοναδική εσωτερική πηγή της θεϊκής ειρήνης.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]